Kunsten

Inne i våre lokaler blir du ikke bare omringet av fristende lukter fra maten som serveres, men også mektig kunst. Verket «Tiden» av Kjell Erik Killi-Olsen og «Discopung» av Roald Anders D.Y inviterer til gode diskusjoner og lange blikk.  

«Tiden» av Kjell erik killi-olsen

Inne i våre lokaler blir du ikke bare omringet av fristende lukter fra maten som serveres, men også mektig kunst. Verket «Tiden» av Kjell Erik Killi-Olsen pryder begge kortveggene i restauranten, og er det første du møter idet du kommer inn, og det siste du ser når du går. Litt som tiden selv; både begynnelsen og slutten.

Kunsten ble produsert spesifikt for utsmykning av Gubalari i Killi-Olsens hjem i Vågå, og består av et mylder av figurer og former som er gjenkjennelige fra hans øvrige produksjon. Hønsenetting utgjør selve skjelettet i verket, og kledd med pappmache, lim og vatt. Fargen er den samme som på restaurantens øvrige vegger.

De magiske, uttrykksfulle og til tider groteske figurene står i kontrast til mer hverdagslige objekter som en kurv og en ball, som også er integrert i kunstverket. De ulike skikkelsene gir assosiasjoner til det overnaturlige, og som betrakter blir man invitert inn i en unik verden, et liv og et øyeblikk.

Ene siden av Killi-Olsens «Tiden» inne på Gubalari.

«Discopung» av Roald Anders D.Y.

Det er vanskelig å ikke legge merke til dette iøynefallende kunstverket sentrert i midten av rommet. En stor pung, dekket med speilbiter (limt for hånd) av kunstneren Roald Anders D.Y med assosiasjoner til en diskoball. I utgangspunktet var dette tenkt til å være et humoristisk verk. Men det viste seg å åpne opp for mer alvorlige samtaler knyttet til mannehelse. For selv om Discopung inviterer til å snakke om kunst i seg selv, åpner den også opp for prat om menns underliv, kanskje av den mer alvorstunge sorten.

Pungen representerer det mest sårbare punktet for menn fysisk, og er selvsagt viktig med tanke på reproduksjon – og er derfor viktig å ta vare på. Men det er ikke alltid lett å snakke om, og derfor er det fint å alminneliggjøre temaet gjennom kunst. Alle tjener på å snakke ut om vanskelige ting i livet – den mentale helsen er like viktig som den fysiske.

Discopung
Kunst av Kjell Erik Killi Olsen